تبلیغات
نگاهی نوین به شیمی - چرا وقتی در نوشابه نمک می ریزیم, با شدت بیشتری گاز آزاد می شود ؟
 
نگاهی نوین به شیمی
                                                        
درباره وبلاگ


مدیر وبلاگ : منیر محمدصادق
نویسندگان
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

 ابتدای ماجرا : هرچه دمای آب کمتر و فشار بیشتر باشد , ظرفیت پذیرش گاز بیشتری را خواهد داشت و به عنوان مثال CO2 بیشتری را در خود حل می کند. هنگام تولید نوشابه با استفاده از این خاصیت , در دماهای پایین و فشار بالا , نوشیدنی با تزریق گازCO2 به حالت اشباع می رسد. بنابراین وقتی در نوشابه باز شود و نوشابه در دما و فشار معمولی قرار گیرد , محلول خاصیت فوق اشباع دارد یعنی مقدار CO2 حل شده در آن بیش از ظرفیت انحلال در آن دما و فشار است. چنین محلولی اگر شرایط مهیا باشد تمایل به آزاد کردن CO2 دارد. برای این کار گاز CO2 محلول باید به صورت حباب درآید یعنی مولکولهای CO2 حل شده باید در نقطه ای جمع شوند و با به هم پیوستن , یک حباب تشکیل دهند و به سطح نوشابه بیایند و از آن خارج شوند. اگر دقت کرده باشید تشکیل حباب در سطوح تماس خارجی نوشابه اتفاق می افتد یعنی در سطح نوشابه و دیواره های بطری یا دور نی . به زبان ساده این سطوح و به خصوص نا همواری های موجود روی آنها یا هر نوع ناهمگنی موجود در محیط نقش جایگاههای تجمع یا مکانهایی برای به هم پیوستن مولکولها و تشکیل حباب را بازی می کنند.به عبارت عامیانه یعنی مولکولها برای ایجاد حباب دنبال بهانه می گردند و این بهانه را در این سطوح پیدا می کنند. در این وضعیت ریختن نمک در نوشابه باعث خروج سریع تر گاز از محلول می شود. زیرا سطح بیشتری برای تشکیل حباب در اختیار مولکولها قرار می گیرد ( سطح جانبی بلورهای نمک ) . چیزی مانند تبلور ( = بلور شدن ) شکر پس از قرار دادن بلور یا نخ در محلول فوق اشباع آن.بنابراین چنین اتفاقی اصلا شیمیایی نیست. هیچ واکنشی هم صورت نمی گیرد و تقریبا هر ماده ای از نمک و شکر گرفته تا شن و ماسه که بتوانند نوعی ناهمگنی در محیط نوشابه ایجاد کند یا سطح آزاد در اختیار آن قرار دهد ( یا به طور خلاصه بهانه دست مولکولها بدهد ! ) میتواند این کار را بکند . این اتفاق را حتما در هنگام وارد کردن نی در نوشابه دیده اید. تنها مزیت نمک با شکر این است که به دلیل داشتن دانه های ریز سطح جانبی نسبی بیشتری در مقایسه با مواد درشت تر دارند. همین! 





نوع مطلب : دانستنی ها، شیمی و سرگرمی، 
برچسب ها : انحلال گاز ها، گاز کربن دی اکسید، گاز نوشابه،
لینک های مرتبط :




شنبه 1 مهر 1396 10:23 ق.ظ
Howdy! This article couldn't be written any better!

Looking through this post reminds me of my previous roommate!
He continually kept preaching about this. I am going to forward this post to him.
Pretty sure he will have a good read. Thanks for sharing!
چهارشنبه 21 تیر 1396 01:33 ق.ظ
Pretty section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog
posts. Anyway I will be subscribing to your augment and even I
achievement you access consistently rapidly.
منیر محمدصادق ممنون از لطفتون. خوشحالم که مطالب وبلاگ مورد توجه و استفاده شما قرار گرفته . امیدوارم با پیشنهادات و انتقادات خوبتون من رو در هر چه پر بارتر کردن وبلاگ کمک کنید . منظر پیامهای بعدی شما هستم .
سه شنبه 6 تیر 1396 11:17 ق.ظ
Pretty! This has been an incredibly wonderful article.
Thank you for providing this information.
منیر محمدصادق ممنون از لطفتتون
جمعه 25 فروردین 1396 08:18 ب.ظ
Great beat ! I wish to apprentice whilst you amend
your site, how can i subscribe for a blog
site? The account helped me a acceptable deal. I were tiny bit
familiar of this your broadcast offered bright transparent
idea
منیر محمدصادق very thanks
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.