تبلیغات
نگاهی نوین به شیمی - کاغذ معرف برای شناسایی غذاهای فاسد
 
نگاهی نوین به شیمی
                                                        
درباره وبلاگ


مدیر وبلاگ : منیر محمدصادق
نویسندگان
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

تاریخ مصرف درج شده بر روی مواد غذایی می تواند بهترین راهنما برای مصرف کننده باشد که آیا این غذا هنوز هم قابل خوردن است یا خیر. هر چند که سختگیری برای این تاریخها ناصحیح می باشد و این امر موجب می شود تا مقادیر هنگفتی از غذا به صورت زباله درآید. همانطور که در سوپر مارکتها ( و تعدادی از اتلاف کننده ها) هر آنچه که تاریخ مصرفش گذشته باشد، دور ریخته می شود. بدون توجه به آنکه آیا در حقیقت این غذا فاسد شده است یا خیر.
حسگرهای دقیقی برای شناسایی غذاهای فاسد بکار برده شده اند. مانند آنهایی که به بینی های الکترونیک معروفند و یا دیگر حسگرهای فلورسانس که اغلب شامل دستورالعملهای طاقت فرسا و پیچیده ای می باشند. و در نتیجه برای کاربردهای وسیع و جهانی مناسب نیستند.
اریک کول و گروهش در دانشگاه استنفورد کالیفرنیا، حسگر ساده و ارزان قیمتی ایجاد کرده اند. که می تواند مقدار این زباله های غذایی ناشی از در نظر گرفتن تاریخ مصرف را کاهش دهد. آنها بارها الیگو دواکسی فلورسایدهای (: ODF   فلوروفورهای متصل شده به یک رشته بلند DNA ( را بکار بردند که در اثر تهییج نور فرابنفش و در حضور ماده گازی مورد تجزیه ایی که توسط باکتری یا کپک ایجاد می شود، تغییر رنگ می دهند. و این پاسخی فلورسانی است که نشان می دهد ماده غذایی مورد نظر فاسد شده است یا خیر
بعلاوه، این رنگینه ها را می توان با استفاده از پرینترهای جوهر افشان تجاری بر روی کاغذ چاپ کرد و در نتیجه می توان به راحتی از آنها در حجم گسترده ای همانند کاغذهای لیتموس استفاده کرد.
هایوکین کاون که یکی از محققان پروژه می باشد، می گوید: " اقسام مختلفی از محلولهای جوهری ODF را می توان ایجاد کرد که بطور مثال یکی از آنها به گوشت فاسد حساس باشد، دیگری به کپک حساسیت داشته باشد و غیره ... . و آنها را در کارتریج (مخزن جوهر) پرینتر جوهر افشان تجاری ریخت و پس از آن بر روی کاغذ چاپ کرد و داخل ظرف غذا و یا محصولات قرار داد و از فساد آن باخبر شد." " این حسگرها می تواند پرینت شود و به صورت نوارهای باریک تست غذا فروخته شود."
اینگ لیو، که فردی با تجربه در شیمی زیست تجزیه ای (شیمی بیوآنالیتیکی) می باشد این روش جدید را می ستاید، مخصوصا استفاده از پرینترهای جوهر افشان را مورد توجه قرار می دهد. و می گوید : " افراد دیگری که حسگرهای غذایی را ایجاد کرده وتوسعه می دهند هنوز در این سطح نیستند." همچنین اشاره می کند که "این روش منجر به تولید حسگرهای ارزانتر از انواع دیگر آن می شود." با وجود این او اشاره می کند که هنوز این حسگرها نیاز به تحقیق و توسعه بیشتری دارند که از آن جمله می توان زیاد کردن حساسیت آنها را نام برد. و او می گوید: " آنچه به عنوان حسگر غذا استفاده می شود باید واقعاً حساس و مشخص کننده باشد و اینکه ما بگوییم غذا دارای سولفور یا نیتروژن متابولیت است، مشخص نمایی کافی را نداشته و تعیین نمی کند که کدام یک وجود دارد.
کول و گروهش پذیرفتند که این مورد زمینه ای است برا ی کاربیشتر بر روی این حسگر و آنها تحقیق برای بدست آوردن الیگومرهای مناسبتر از زنجیره بزرگ الیگودواکسی فلورساید را مورد نظر قرار دادند. تا بتوانند بخوبی تشخیص دهند که چه ماده خاصی بر روی تغییر فلورسانس اثر می گذارد.
بعلاوه، آنها به فکر پایدار تر کردن جوهر ایجاد شده و همچنین پایدارتر کردن پاسخهای این حسگر می باشند.







نوع مطلب : دانستنی ها، 
برچسب ها : شناساگر، معرف، غذاهای فاسد،
لینک های مرتبط :




سه شنبه 28 شهریور 1396 04:33 ق.ظ
I visited various web sites however the audio quality for audio songs present at this web page is truly wonderful.
سه شنبه 17 مرداد 1396 06:17 ق.ظ
Link exchange is nothing else however it is simply placing the other person's website link on your page at proper place
and other person will also do same for you.
جمعه 6 مرداد 1396 08:45 ب.ظ
I'm now not sure the place you are getting your information, but great topic.
I needs to spend some time finding out more or working out
more. Thanks for fantastic info I used to be looking for this
information for my mission.
سه شنبه 3 مرداد 1396 08:54 ب.ظ
After I initially commented I seem to have clicked on the -Notify
me when new comments are added- checkbox and
now each time a comment is added I get four emails with the same comment.
Is there a means you can remove me from that service?
Thank you!
شنبه 24 تیر 1396 07:45 ب.ظ
hi!,I love your writing so much! percentage we be in contact
extra about your article on AOL? I need a specialist in this house to unravel my problem.
May be that's you! Taking a look ahead to see you.
منیر محمدصادقممنون از لطفتون . متاسفانه امکان اینکه با هم از نزدیک در ارتباط باشیم نیست ولی خوشحال میشم اگر بتونم در حل مسائلتون کمک کنم . منتظر پیامهای بعدی شما هستم .
پنجشنبه 24 فروردین 1396 08:16 ب.ظ
Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it's truly informative.

I am gonna watch out for brussels. I'll appreciate if you continue this in future.

Lots of people will be benefited from your writing.
Cheers!
چهارشنبه 16 فروردین 1396 11:35 ب.ظ
you're actually a excellent webmaster. The web site loading speed is amazing.
It seems that you're doing any unique trick.
Moreover, The contents are masterwork. you have done a wonderful process in this subject!
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.